Svenske Ludwig Ernstsson var en fryktet målkonge i Kongsvinger. Nå gjør den tidligere fotballspilleren comeback i Norge. Denne gangen som godterikonge gjennom selskapet Klippkungen.se.

– Jeg hadde min beste tid som fotballspiller i Kongsvinger, og stortrivdes i Norge. Derfor synes jeg det er ekstra «kul» å jobbe med det norske markedet igjen, sier Ernstsson, som scoret 10 mål på 38 kamper for Kongsvinger før han ble solgt til den østerrikske storklubben Austria Wien.
Fotballskoene er for lengst plassert på hylla, og nå er det salg av godteri via nettet som gjelder for svensken. Han er nemlig en av eierne i det svenske godteriselskapet Klippkungen.se. De er etablert i Sverige, Danmark, Finland – og nå nylig vendte de blikket også mot det norske markedet.

Raske leveranser

– På fotballbanen var ikke hurtigheten min største styrke. Men når det gjelder leveranser av godis fra Sverige til Norge, så er vi raske. Det er ikke uvanlig at kunden har varen i løpet av et par dager. Dette vet vi at kundene setter stor pris på, forteller Ernstsson, som legger til at de har eget lager i hans hjemby Växjö.
– Vår raske levering skyldes at vi har en veldrevet stab på lageret, som har tett dialog med ledelsen i Klippkungen som sitter i samme bygg.

– Viktige å drive seriøst

Søtsugne nordmenn har for lengst oppdaget at de kan handle godis og brus i Sverige uten å betale moms og toll. Bestillingen foregår via nettet, og blir levert på døren i Norge etter få dager. Ludwig Ernstssons kollegaer i Klippkungen.se vet at de bokstavelig talt må levere varene hvis de skal vinne konkurransen om de norske kundene.
– Det er utrolig viktig å være seriøse i alt vi gjør. Vi må levere varene raskt, yte god service og ha konkurransedyktige priser. Med tiden vil de useriøse aktørene bli avkledd, og det vil vi vinne på, påpeker Per Sorting, som er Business Area Sales Manager på Klippkungen.se.

Selv om jeg har gitt meg som fotballspiller, er jeg fortsatt et konkurransemenneske og vil være best. Det er selvsagt også målet for Klippkungen.se

Sorting kommer med følgende tips til nordmenn som er sugne på å kjøpe snop fra Sverige:
– Sammenlign gjerne flere nettsider og se på totalprisen. Enkelte er tydelige på hva totalprisen blir, mens andre benytter seg av lokketilbud og tar seg godt betalt for frakten, sier han.
– Hvilke ambisjoner har så Ludwig Ernstsson for sin nye karriere i Norge?
– Vi vil fortsette å vokse, og bli det foretrukne valget for nordmenn som vil kjøpe godis og brus fra en seriøs aktør. Selv om jeg har gitt meg som fotballspiller, er jeg fortsatt et konkurransemenneske og vil være best. Det er selvsagt også målet for Klippkungen.se, sier den tidligere målkongen.
Og for de som måtte lure: Det Klippkungen.se selger mest av til Norge er Coca-Cola, Pepsi Max og sjokoladen M&M.