– Jeg skjønner ikke at folk har samvittighet til å stikke av

Halvparten av alle bileiere opplever bulker fra ukjent gjerningsperson. Nina Marie fra Flisa er en av dem:

Ole Daniel Strandseter (t.v.) og Joachim Bundesen hos Kongsvinger Bilskade synes synd på Nina Marie Heggeli som opplevde at hennes parkerte bil ble påkjørt uten at gjerningspersonen meldte ifra. Derfor slo de til med gratis reparasjon for kvinnen fra Flisa.

Nina Marie Heggeli ble både sint, skuffet og fortvilet da noen hadde bulket bilen hennes uten å si ifra. Før ferien smilte hun hele veien hjem til Flisa etter å ha fått skaden reparert gratis hos Kongsvinger Bilskade.

– Det er moro å innimellom kunne glede noen som har vært uheldig. Vi vet alle at det er mye annet å bruke pengene på enn reparasjon av bil i disse ferietider, sier daglig leder Ole Daniel Strandseter.

Det var den første uka i juni at Nina Marie Heggeli oppdaget at bilen hennes var påkjørt uten at hun var blitt varslet. I håp om at det fantes vitner, eller at den ville bli lest av vedkommende som hadde påført bulken, la hun ut denne Facebook-statusen dagen etter:

– Hvem er det som har samvittighet til å ikke si i fra at dem har bulka bilen min her på Flisa? Det går an å være uheldig, men da må du jaggu meg stå for det du har gjort!

Snart to måneder senere har fortsatt ingen tatt kontakt med Heggeli, verken gjerningspersonen selv eller eventuelle vitner. Hun antar at bulken ble påført mens bilen, en Skoda Octavia, sto parkert utenfor Puls eller Kiwi på Flisa.

Sparte 10.430 kroner

– Jeg skjønner ikke at folk har samvittighet til å stikke av. Den som påførte bilen min skade må ha merket det. At vedkommende ikke engang la igjen en lapp med navn og telefonnummer, er rett og slett simpelt. Det står ikke mye respekt av en slik atferd. Jeg håper han eller hun leser dette og tar kontakt. Det er fortsatt ikke for sent å be om unnskyldning, sier hun.

Nina Marie etterlyste vitner til påkjørselen på Facebook. Frustrasjonen ble fanget opp av Kongsvinger Bilskade, som tok kontakt med henne for å tilby en gratis reparasjon av skaden.

– Da vi på Kongsvinger Bilskade AS så Facebook-oppdateringen om at noen hadde bulket Nina Maries bil uten etterpå å ha varslet om det, synes vi synd på henne. Det vi hadde mulighet til å glede henne med, var gratis reparasjon av skaden. Nå er døra rettet og lakkert, og god som ny. Vi gir alltid kundene våre et Flax-lodd som en symbolsk lykkeønskning med på veien videre, men denne gangen følte vi for å bidra med litt mer, sier Ole Daniel Strandseter.

Skaden på venstre bakdør var ifølge Strandseter betydelig, og det ville vært uheldig om den ikke hadde blitt fikset.

– Bulken var dyp med sprekker i lakken rundt. Derfor ville det mest sannsynlig oppstått rust og ytterligere forringelse av døra uten reparasjon, sier han.

Dersom Kongsvinger Bilskade skulle tatt seg betalt for hele jobben, ville prisen blitt 10.430 kroner.

– Da Ole Daniel ringte fra Kongsvinger Bilskade trodde jeg noen tullet med meg. Men jeg forsto til slutt at han mente alvor, smiler Heggeli.

– Jeg hadde ikke drømt om at det ville koste så mye. Hadde jeg ikke vært så heldig å få tilbud om gratis utbedring, ville jeg neppe tatt meg råd til å reparere skaden i sommer, legger hun til.

– Stort problem

Nina Marie Heggeli er slettes ikke den eneste som rammes av uforsiktige bilførere som stikker av uten å gi beskjed. Lensmann Jørn Arild Flatha i Solør sier at lensmannskontoret om ikke ukentlig, så i alle fall månedlig, blir kontaktet av bileiere som har opplevd dette.

– Det kan nok være unntak, men de fleste vil nok merke om de kjører borti en annen bil. Uansett krever Veitrafikkloven at man kjører aktsomt, og det har du ikke gjort dersom du kolliderer med en parkert bil. De av disse sakene som blir anmeldt, sendes som regel over til Konfliktrådet, sier lensmannen.

– Alle fortjener litt flaks iblant, sier Ole Daniel Strandseter og ønsker Nina Marie lykke til med skadefri bil.

Kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige bekrefter at problemet er større enn som så:

– I en undersøkelse som Gjensidige fikk utført i 2017, svarer nesten halvparten av bilistene at de har opplevd at bilen deres er blitt skadet på en parkeringsplass uten at gjerningspersonen har varslet.

– Vi merker at det er stor uforsiktighet og mange bilførere som ikke er ærlige. Hver eneste uke kommer det kunder som trenger hjelp fordi de har funnet igjen bilen sin med en eller flere bulker. Det er bittert å måtte betale egenandel og å bli påført et eventuelt bonustap for en skade du ikke har forårsaket selv, sier Ole Daniel Strandseter hos Kongsvinger Bilskade AS.

DEL